Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров предложи да бъде актуализиран съставът на работната група за решаване на проблема с битовите отпадъци на София, информира пресцентърът на МОСВ.

Днес той изпрати писма до министрите на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, на транспорта Петър Мутафчиев, на здравеопазването Радослав Гайдарски, до столичния кмет Бойко Борисов и до дирекция "Икономическа политика" на Министерския съвет с молба да определят свои представители за работната група.

От страна на МОСВ в нея ще участват заместник-министър Чавдар Георгиев, директорите на дирекциите "Управление на отпадъците" и "Превантивна дейност" и директора на РИОСВ-София.

Целта е работната група в този по-разширен състав да обсъди в най-кратки срокове всички възможни варианти за решаване на проблема с отпадъците на столицата с цел да не се допусне криза.

Работната група беше създадена по инициатива на министър Чакъров на 21 септември 2005 година с цел да се координират действията по намиране на решение на проблема със столичните отпадъци. В нея досега участваха представители на МОСВ, начело със заместник-министър Чавдар Георгиев, и на Столичната община.