Във вечерта на 82-ия ден от антиправителствените протести отново имаше блокади около площад "Независимост" и на Орлов мост, но акциите бяха малобройни. Към исканията за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев от Отровното трио прибавиха и искането за оставка на кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде БНР. Според триото, "в София също се вършат далавери, прикрити зад усмивката на Фандъкова".

Около 19:40 ч. демонстрантите блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в Триъгълника на властта. На бул. "Дондуков" то остана свободно.

Малко преди 22 часа беше блокиран и Орлов мост, но скоро след това блокадата беше вдигната.

Оживено беше при лагера на майките от "Системата ни убива". Причината е, че те укрепват палатковия си лагер обясни, Вера Иванова от инициативата.

"Сменяме летните шатри, тъй като пропускат вода и стана вечерно време много студено и стана много мокро, със зимна шатра. Да се надяваме, че кабинетът "Борисов 3", ще подаде оставка, но ние се подготвяме и за по-студените дни. Ние няма да се откажем и нямаме крачка назад." - коментират от лагера.

Някои от протестиращите коментират и решението на правителството да се отпускат по 50 лв. месечно за всички пенсионери докато трае извънредната епидемична обстановка.

"Това също е много несправедливо, тъй като трябваше да се направи индексация на пенсията. Една от нашите цели е минималната пенсия да бъде колкото е линията на бедност или да се допълни с нещо, защото под 370 лв. не може да се живее." - смятат от лагера на майките.

82-и антиправителствен протест в София

82-и антиправителствен протест в София

Обстановката е спокойна