Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя в дневния ред на парламента да влязат докладите и изводите на Сметната палата от всички обществени поръчки за тол системата.

Заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин увери Атанасова, че ако не е тази седмица, точката, която иска тя, ще влезе през следващите седмици.

От своя страна председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски обясни, че докладът е по предложение на БСП, внесено е като искане още в 44-то НС, гласувано е от мнозинството и всички доклади, които възлага Сметната палата, трябва да влязат в парламента. Нито крачка назад, нито крачка в страни. Всичко, което сме казали ще го изпълним, увери Свиленски.

Припомняме, че именно от искането за одит на "Автомагристрали", внесено от БСП отново в 44-то НС, започнаха и действията по разплитане на случаите с нарушаване на законите в пътното строителство. И това Народно събрание обаче не е постигнало консенсус, а и изобщо не е стигнало до съгласие как да се изплатят средствата за извършени вече пътни ремонти.