Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал "Младост" ще се реши след изписването му от болницата, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. 

Към момента съвместен екип на дирекция "Социално подпомагане" - Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман посети майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал "Младост".

Социалните са я консултирали за  това какви възможности има за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.

38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. Тепърва предстои службите да изследват родителския й капацитет.

Като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа. Обяснено й е да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева.

Намериха изоставено 4-месечно момченце в столичния квартал "Младост"
Обновена

Намериха изоставено 4-месечно момченце в столичния квартал "Младост"

Майката е установена, предстои разпит

Детето се намира в неонатологията на Специализираната болница за активно лечение на детски болести. 4-месечното момченце е в сравнително добро състояние. 

Припомняме, че малкият Александър беше намерен вчера, 30 юли, на площадка в столичния квартал "Младост 1".

Майката на изоставеното дете в "Младост" се разкая за постъпката си

Майката на изоставеното дете в "Младост" се разкая за постъпката си

Моли институциите да ѝ върнат детето

По рано днес стана ясно, че майката на детето се разкайва за постъпката и си иска бебето обратно.

Изоставянето на детето си, майката обясни с тежкия за нея момент и надеждата й, че Александър би могъл да попадне на по-добри хора.

"Това беше страшна глупост" - сама коментира постъпката си майката на бебето.