Днес се очаква компетентните институции в страната да вземат решение дали изоставеното бебе в столичния квартал "Младост" да бъде върнато на майка му.

Припомняме, бебето е на 4-месечна възраст. То беше намерено на детска площадка в квартал "Младост" от жена, която чула силен детски плач. Детенцето беше в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На мястото веднага пристигна екип на полицията, а по-късно майката се обади в полицията, за да съобщи, че тя е изоставила детето.

Намериха изоставено 4-месечно момченце в столичния квартал "Младост"
Обновена

Намериха изоставено 4-месечно момченце в столичния квартал "Младост"

Майката е установена, предстои разпит

По време на разпита в полицията жената обяснила, че иска детето си обратно. Изоставило го заради липса на финансови средства. 

По-късно жената обясни, че е била уволнена от работа преди да роди малкия Александър и е загубила майчинството си. Заради гинекологичен проблем се наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписали я оттам вчера, 30 юли около 13:00 часа. Минути по-късно тя оставила детето край блок в столичния квартал "Младост" заедно с дрехите, играчките му и храна.

Въпреки желанието на майката да прибере детето си още вчера, то ще остана под грижите на социалните служби, които ще вземат решение за съдбата му днес. 

Към момента 5-месечното детенце се намира в столична болница, съобщава bTV. То е в добро състояние, с леки признаци на дехидратация.

Пред БНТ майката на детето се разкая за постъпката си и заяви, че ще направи всичко възможно да си върне детето обратно. Жената сподели, че е направила голяма грешка и отправи апел към институциите да ѝ върнат детето.

Майка изоставя бебето си с надежда за по-добър живот

Майка изоставя бебето си с надежда за по-добър живот

Издържала го със 180 лв.

Жената обеща, че ще се грижи за бебето въпреки затрудненото си финансово състояние. По думите ѝ тя получавала по 100 лв. на месец детски добавки.