Никой не е канил мигрантите тук. Те вероятно са минали военна подготовка. Те не бягат от война. Това заяви в интервю за „Здравей, България” по Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров.

Относно доброволните отряди, които задържат мигранти по границите ни, той заяви, че те изпълняват дълга си. Пазенето на държавата било дълг на всеки български гражданин.

Хванатите в пограничните ни гори не са нещастни хорица и бежанци

Хванатите в пограничните ни гори не са нещастни хорица и бежанци

Сделката между ЕС и Турция за мигрантите не работи според Джамбазки

Припомняме, че по-рано в социалните мрежи се появи нов клип на граждански арест на нелегални мигранти. На кадрите се вижда как трима мъже са накарани да легнат на земята и ръцете им са завързани със „свински опашки”. Мъжки глас ги призовава да се върнат в Турция.

Божидар Димитров подчерта, че това не е лов на хора. Нарушавайки българската граница, влизащите незаконно мигранти извършвали престъпление.

От своя страна преподавателят по политически науки в Нов български университет (НБУ) проф. Анна Кръстева попита как така влизат тези мигранти. Посланието, което тя вижда, е липсата на държава, както и липсата на гранични власти.

По думите й белег на липсата на държава е да превърнеш в герой този, който не спазва законите. Кръстева допълни, че омразата е по-лесна, отколкото солидарността.