В София и Бургас граждани се отзоваха на призива да дарят кръв за хората, пострадали при тежката катастрофа край Своге, пише БНТ.

Близо 30 доброволци дойдоха в Първа градска болница, за да дарят кръв и да помогнат на пострадалите при катастрофата край Своге.

"Всички сме съпричастни към тази помощ. Така я разбираме и затова се отзовахме", заяви Красимир Керезов, който е сред доброволците.

Изпълнителният директор на Първа многопрофилна болница доц. Цветомир Димитров заяви, че апелът на медиците е бил навременен - тази кръв е необходима сега.

Жители на Своге протестират, искат спешно обезопасяване на пътя

Жители на Своге протестират, искат спешно обезопасяване на пътя

Местните ще блокират движението по пътя

"Чувстваме като наш морален дълг да помогнем на колегите от болниците, които правят всичко възможно да спасят пострадалите. Това са възрастни хора, при които кръвозагубите са по-големи и възстановяването е по-бавно и по-трудно", заяви от своя страна зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас.

Междувременно стана ясно, че няма промяна в състоянието на най-тежко пострадалите хора, които са настанени в УМБАЛСМ "Пирогов". Ранените в другите болници се възстановяват.

"Трите жени, които са на апаратна вентилация, засега се задържат в стабилно състояние, в смисъл такъв, че не се влошават. Което е добре, защото, когато се развива гръдната травма, се очаква да има влошаване", заяви шефът на "Пирогов" Асен Балтов.