От военното министерство за поредна година отпускат допълнителна стипендия за деца на военнослужещи, загинали при изпълнение на военната служба, избрали офицерската професия, съобщиха от МО.

Контролният съвет на Фондация "Деца на Българската армия" отпусна допълнителна стипендия за деца на военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и деца на граждански лица от Министерството на отбраната и Българската армия, загинали при трудова злополука, които са избрали да се посветят на офицерската професия.

Деца на загинали военни трогнаха министъра

Деца на загинали военни трогнаха министъра

МО им подари по 200 лв. и таблети

Парите са 300 лв. месечно, като те ще се изплащат допълнително към получаваната към момента месечна стипендия от 300 лева. Финансовото подпомагане ще се отпуска на деца, приети да учат редовно в Националния военен университет "Васил Левски" или висшите военни училища, само във военни специалности и до навършването им на 26-годишна възраст.

Целта на фондацията "Деца на Българската армия" е да подпомага социалната интеграция и личностна реализация на деца на военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и деца на граждански лица от Министерството на отбраната и Българската армия, загинали при трудова злополука. Към момента фондацията подкрепя материално 26 деца. По случай предстоящите Коледно-новогодишни празници те ще получат и по 500 лв. допълнителна финансова помощ.

От фондацията публикуват и своя банкова сметка, както и DMS номер.