Непознат фен е нарисувал свастики по децата на мача за купата на България. Това заяви пред Нова бащата на едно от децата, които предизвикаха силна вълна от възмущение, след като бяха снимани с изрисувани свастики по време на мача за Купата на България между Славия и Левски.

Бащата на детето не знаел какво е нарисувано по тялото на сина му.

"Не знаех какво има по тялото на сина ми. Неподходящите знаци и надписи бяха изрисувани от непознат човек на стадиона. След това детето си беше облякло тениската и видях рисунките, едва когато той вече беше на пистата", допълни бащата.

Припомняме, снимките станаха повод за проверка от стrана на Агенцията за закрила на детето. Резултатите от проверката се очакват утре, 16 май.

ДАЗД търси родителите на децата ултраси

ДАЗД търси родителите на децата ултраси

Снимката улавя едно момче с победоносно вдигнати ръце, а друго, изглежда прави нацистки поздрав

"Детето ми е първи клас и изобщо не знае какво означава тези неща. За първи път е изрисуван така. Просто стана грешка", каза още бащата на момчето. По думите му той не познава другото дете, което беше снимано със нацистки символи по тялото, нито неговите родители.

Мъжът бе категоричен, че синът му не е в опасност, когато стои на пистата на стадиона по време на футболна среща. "За първи път го заведох на стадиона, когато беше на 4 месеца. От 5-годишен ходи с мен на всички мачове", допълни още бащата.

23-ма задържани на финала на "Купата на България"

23-ма задържани на финала на "Купата на България"

Славия победи Левски с 4:2 след изпълнения на дузпи.