Местната власт в Северна Гърция настоява за отваряне на всички гранични пунктове с България, съобщи БНР.

Медиите в Гърция силно критикуват правителството за опашките на "Промахон".

Централните гръцки телевизионни медии всеки петък са с директни репортажи от "Промахон". Журналистите показват опашките от няколко километра на влизащите туристи от България.

"Това е срам за гръцкия туризъм и за страната", коментира телевизия "Опън".

Друг репортаж припомня, че на най-натоварения граничен пункт работят само три ленти за влизане на леки автомобили и туристите са принудени да чакат повече от 3 часа, за да преминат границата.

Телевизия "Антена" информира, че вчера е имало устно нареждане на началника на полицията, проверките да се извършват по-бързо, но това е довело до облекчаване на трафика само за няколко часа.

Медиите задават въпроси директно към министъра на туризма защо не се отвори граничен пункт "Илинден -Ексохи", което ще облекчи натоварването на "Кулата-Промахон".

Обръщение към правителството за незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България изпратиха областни управители, кметове и съюза на хотелиерите.

Влизаме в Гърция и с отрицателен антигенен тест

Влизаме в Гърция и с отрицателен антигенен тест

Тестът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория

Над два километра е опашката от леки автомобили преди граничния пункт "Кулата-Промахон" тази сутрин. Пътуващите за Гърция, които са предимно от България и Румъния, чакат с часове, въпреки че на българска територия работят и петте гишета за обработка на документи.

От гръцка страна пропускането става само на две трасета. Въпреки облекчените изисквания на здравните власти в южната ни съседка, на случаен принцип продължават да се правят бързи тестове.