Гергана Паси се оттегля от Обществения съвет на БНТ. За това свое решение, тя обяви във Фейсбук.

Тя обръща внимание, че съгласно член 9 от Правилника за дейността на Обществения съвет краят на мандата съвпада с края на мандата на Генералния директор на БНТ, по чието предложение всеки един от тях "имаше свободата и удоволствието да е част от "гражданската квота" на управление на националната телевизия".

Тя иска нейното писмо до съвета да се третира като едностранно заявление за напускане на Обществения съвет, ведно с Каменаров. Надява се този орган да се е справил поне частично с ролята си и да е съдействал ефективно за издигане авторитета на БНТ като обществена телевизия.

Гергана Паси използвам случая да поздрави Каменаров и целия професионален екип на БНТ за успешните проекти, "които макар и да потъваха в общия шумов политически фон, промениха и модернизираха визията на обществената телевизия".

АЕЖ призовава за конкурс и бърз избор на нов генерален директор на БНТ

АЕЖ призовава за конкурс и бърз избор на нов генерален директор на БНТ

Новият директор да е с необходимия авторитет и името му да е далеч от скандали

Вчера, Константин Каменаров подава оставка като генерален директор на БНТ.

По-рано тази седмица, Каменаров беше признат за виновен по обвинението, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта. Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на Районния съд, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Той бе хванат да шофира пиян късно вечерта през юни 2016 г. Тогава той беше спрян за полицейска проверка, а пробата му с дрегер отчела 1.6 промила.

В края на 2017 г. Софийският районен съд му наложи условна присъда от година и три месеца затвор, 600 лева глоба, както и отнемане на шофьорската му книжка за година и половина. Той обжалва съдебния акт пред Софийския градски съд.

Процесът по обжалването беше отлаган няколко пъти заради ангажименти или заболявания на Каменаров или адвоката му. Последното отлагане обаче предизвика отзвук, защото стана ясно, че докато е бил болен, Каменаров всъщност е бил в командировка в Брюксел.

Каменаров подава оставка като генерален директор на БНТ

Каменаров подава оставка като генерален директор на БНТ

Той беше признат за виновен по обвинението, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта