Финансовият министър Владислав Горанов се ядоса на думите на социалния си колега Бисер Петков от сутринта, които са като обещание за великденски бонуси.

Още не било ясно има ли пари за пенсионерите. Още малко време ни трябва за анализ, посочи Горанов в парламента и допълни, че постоянно излизат нови ангажименти, като например полицаите и ангажиментите към служителите на затворите. Решението било въпрос на дни.

Припомняме, в началото на седмицата стана ясно от правосъдния министър Цецка Цачева, че с 15 млн. лв. от бюджета ще бъдат удовлетворени исканията на синдикатите на надзирателите за поетапно увеличаване и изравняване на заплатите на служителите в затворите с тези на колегите им в МВР. Премиерът Бойко Борисов обеща допълнително пари на среща със синдиката, на която участие взе и министър Цачева.

Великденските добавки остават 40 лв.

Великденските добавки остават 40 лв.

Другата седмица ще се вземе решение за тях

А за изказването от сутринта на Бисер Петков , че пенсионерите ще получат по 40 лева за Великден, Горанов скочи: " Той сигурно си има в бюджета пари, за да ги плати. Не му е работа на министър Петков, той по-скоро е цитирал какво е било предишния път."

Припомняме, по-рано днес социалният министър Бисер Петков заяви, че великденските добавки ще запазят размера си от 40 лв. за пенсиите с размер с линията на бедност. Той припомни позицията на министерството - "следва да се запази обхвата и размера, който вече се утвърди в последните години".