Премиерът Бойко Борисов обеща допълнително пари и за надзирателите. Това стана ясно след среща на Синдикатите на служителите в затворите в България и СНЦ "Синдикат охрана" с министър председателя и правосъдния министър Цецка Цачева.

Надзирателите планират протест с жива верига пред резиденция Бояна

Надзирателите планират протест с жива верига пред резиденция Бояна

Служителите на затворите търсят международно внимание

Борисов и Цачева обсъдиха със Синдиката исканията на служителите. Премиерът обеща да бъдат отпуснати допълнително пари за двете дирекции, като парите ще бъдат отпуснати за увеличение на заплатите на служителите на затворите и съдебната охрана и изравняване на сумите плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР.

Технологичните стъпки и разпределението на конкретните задачи бяха определени на последваща среща в Министерството на правосъдието.

Уговорена беше и следваща среща в Министерството на правосъдието на 29 март.

Надзирателите събраха 1300 подписа за ден в протестна петиция

Надзирателите събраха 1300 подписа за ден в протестна петиция

След изтичането на срока за подписката, тя ще бъде разпратена до институциите

Синдикатът се ангажира да уведоми членовете си. След обсъждане на предложенията УС да обяви решението си дали ще продължат протестните действия или те ще бъдат прекратени. Заседанието на УС на сдружението е насрочено за 23 март в Пловдив.

Докато Синдикатът реши дали приема предложенията на правителството, се прекратяват предварително насрочените локални протести в Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.

Надзирателите протестираха многократно и заплашиха с жива верига да негодуват пред резиденция Бояна, за да привлекат международно внимание.

Припомняме, след дългите полицейски протести в страната - национални и регионални, министър-председателят Бойко Борисов омекна и извади допълнително 100 милиона лева за възнаграждения на униформените.
Това е и една и от причините надзирателите също да искат по-високи заплати. Според тях не е справедливо полицейските заплати да се повишават, а тези на надзирателите - не.

БОЕЦ дава Борисов и Горанов на прокурор

БОЕЦ дава Борисов и Горанов на прокурор

От 2000 г. насам от България са източени 16 млрд. от ДДС