Надзирателите се заканиха да протестират с жива верига и надписи на английски пред резиденция Бояна. Този акт е планиран в търсене на вниманието от европейските институции, медиите и международната общност.

Лозунгите ще призовават управляващите към решаване на споделените проблеми.

Пореден протест на надзирателите в страната

Пореден протест на надзирателите в страната

Надзирателите сезират европейските институции при още един отказ на Цачева

Служителите на затворите са входирали уведомителни писма в Столична община и организаторите от Синдикат на служителите в затворите в България чакат разрешение за провеждане на протеста на 26 март на паркинга пред Резиденция Бояна.

Подготвя се и писмо до председателите на ЕС и ЕК, еврокомисарят по правосъдие, правата на потребителите и равенство на половете Вера Йоурова, всички участници на Конференцията за създаване на европейския прокурор (ЕРРО) в София, Евроюст, Олаф, Европол и представителите на страните членки на ЕС в България.

Припомняме, от няколко дни върви подписка на служителите. В нея те искат институциите да не остават безучастни на социалното напрежение в затворите. Сред исканията на надзирателите са и предприемане на незабавни действия, с които да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в Сектор "Сигурност".

Надзирателите събраха 1300 подписа за ден в протестна петиция

Надзирателите събраха 1300 подписа за ден в протестна петиция

След изтичането на срока за подписката, тя ще бъде разпратена до институциите

Само за първите 24 часа от отварянето на подписката, в нея се подписаха над 1300 души.

Документът ще бъде отворен до 21 март. След тази дата подписката ще бъде внесена в Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и изпратена до комисар Йоурова.

Исканията на Синдиката на служителите в затворите в България са за изравняване на възнагражденията на служителите в двете дирекции с останалите служби в сектора за сигурност. Те искат още да бъде увеличен броят на служителите и да се подобрят условията на труд.

Надзирателите протестират на 26 март

Надзирателите протестират на 26 март

Продължават демонстрациите