Жители на столичните райони Владая, Горна баня и Княжево се заканват да блокират кръстовища, протестирайки срещу ежедневните задръствания.

Хората са недоволни, че в час пик пътуването им до центъра отнема 50 и повече минути и настояват да имат възможност за по-бързо придвижване до работните си места. Ако институциите не вземат нещата присърце и не направят нещо по проблема, смятаме да предприемем мерки, декларират местните.

Работят по разширяването на Околовръстното на София

Работят по разширяването на Околовръстното на София

Чакат се решения на общината за трасето около „Горна баня“

БНР съобщава, че протестиращите са се събрали тази сутрин на кръстовището между бул. "Никола Петков" и ул. "Любляна". 

"Задръстването започва в 7 сутринта и продължава до 8 вечерта, и това е всеки ден. То започва от кръстовището на "Околовръстен път" и бул. "Бъкстон" и продължава... може би чак до Суходол", коментира жител на кв. "Овча купел".

Жена пък се оплака, че не пътува в час пик и въпреки това ѝ отнема минимум час, за да стигне до центъра на София в района на Руски паметник.

Хората недоумяват, че въпреки хвалбите на властта и лично на отиващия си премиер Борисов от сутрин до вечер, че бил построил пътища, за които дори Тодор Живков само можел да мечтае, задръстванията дори са се увеличили след отварянето на прословутата Северна скоростна тангента и Западната дъга на околовръстното шосе

На протеста са присъствали представители на Агенция "Пътна инфраструктура" и Столичната община.