Неправителствената организация "Спаси София" отново разпространи снимки на продължаващия и задълбочаващ се проблем с пукнатините на наскоро ремонтирания бул. Цариградско шосе в столицата.

От тях се вижда, че освен неотстранените пукнатини и пропадания, заляти с битум в ранната пролет, платната на булеварда продължават да се напукват и деформират. Припомняме, че през януари активистите сигнализираха за сериозни дефекти в настилката след ремонт, струващ над 20 млн. лв.

Още тогава зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев заяви, че в най-кратки срокове "ще станат ясни причините за тези дефекти, а фирмата изпълнител ще ги отстрани за своя сметка при подходящи метеорологични условия".

Дълбоки пукнатини и дупки осеяха ремонтираното Цариградско шосе

Дълбоки пукнатини и дупки осеяха ремонтираното Цариградско шосе

Ремонтът е струвал над 20 млн. лева

"Отдавна сме в разгара на строителния сезон, но не е направено нищо за отстраняване на проблемите по булеварда", отбелязват от Спаси София и припомнят, че след скандала в началото на годината г-н Крусев пое ангажимента ремонтните дейности да стартират през юни.

"Този обект уж е с десетгодишна гаранция и пак се оказа, че тя няма да бъде изискана от общината в нейната цялост, а ще се прилагат козметични корекции", възмущават се от организацията и припомнят, че "Обектът е в гаранция" е редовното оправдание за появили се дефекти.

"Искаме да видим адекватни действия и доказателство, че Общината се е научила да изисква от фирмите изпълнителки да поемат отговорност за некачественото си строителство и най-вече - че занапред ще се защитава обществения интерес, а няма да се извиняват недопустимите пропуски на разни строителни компании".

За своя сметка изпълнителят отстранява дефектите на Цариградско шосе

За своя сметка изпълнителят отстранява дефектите на Цариградско шосе

Ще бъде направен цялостен ремонт на всички констатирани дефекти

Спаси София се позова на интервю на зам.-кмета Крусев пред медиите, в което твърди, че "строителят е дал технология за трениране на местата с нарушена гладкост" и заявяват, че с това изказване се бяга от конкретен отговор как фирмата възнамерява да поправи грешките си.

"Това е отговор, който не отговаря на въпроса - как ще бъдат отстранени веднъж завинаги възникналите проблеми по най-натоварения столичен булевард", смятат от организацията.

"Ако този маниер на работа продължи, бул. Цариградско шосе ще застане редом до бул. Ал. Малинов, който за пореден път се ремонтира. Крайно време е софиянци да спрат да бъдат заложници на непрестанните ремонти на ремонтите, изпълнявани от Столичната община", завършват от организацията.