Питбул в столичния квартал "Изгрев" е убил малко кученце - пинчер. За това получихме сигнал на редакционната поща на news.bg от гражданин, който дори не е стопанин на убитото кученце.

Сигналът за нахапан до смърт пинчер е постъпил в столичното първо РПУ на 31 август около 18:30 часа, потвърдиха за news.bg от полицията. Сигналът е подаден от собственика на пинчера. Установен е и собственикът на питбула. Снето е сведение и е предадено на Софийската районна прокуратура (СРП), заявиха от МВР.

Разказът на гражданина е емоционален и изпълнен със спомени, озаглавен е "История за пинчер, питбул и батка", като в текста са посочени и имената на стопаните на питбула. Също така се заявява, че това не е първият случай и първата жертва на агресивното животно.

Самият питбул е бил без повод и намордник, а опитите на стопанина на пинчера да го спаси са били не само напразни, но и е бил подложен на словесна агресия от страна на другия собственик. "Докато стопанина на пинчера се опитва да извади от устата на питбула малкото животно, г-н И. П. казва "Не ми удряй кучето, ей". Самият той не прави каквото и да е усилие да спре машината си за убиване. Точно обратното...", пише в сигнала.

Гражданинът заявява, че това е една обикновена битова история, но според него питбулът е обучен на убива и е нарочно озлобен. Той е възмутен от това обаче, че собственикът, вместо да възпира кучето си, го окуражава. А това е възпитателен модел, който възрастният стопанин на питбула е дал както на сина си, така и на кучето си. 

Целият квартал познавал "родителите" на убития Роби. "Колко жалко, че в едно и също общество се налага да съжителстват тези две реалности - едната на добряците, усмихнатите стопани на Роби, а другата - реалността на К. - възпитателя на кучета убийци, неговия ментално болен баща и питбула Мастер!", пише още гражданинът и завършва: 

"Случаят с Роби не е първи. Други също са загубили любимците си, включително хора са били хапани от същия този питбул. Подадените до момента сигнали не са довели до конкретни действия от съответните институции. Надявам се даването на гласност, заедно с всички останали законови инициативи на жителите на квартала, да дадат резултат."