Института за пътна безопасност (ИПБ) излезе с отворено писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. От института посочват, че към днешна дата (07.07.2022 г.) от началото на годината са загинали 233 загинали души, 410 са инвалидизирани, а над 800 трайно загубили своята трудоспособност от безумната държавна политика за безопасност на движението по пътищата.

ИПБ изтъкват, че това е достатъчно сериозна причина министър Рашков да преосмисли и да коригира грешните решения, които продължават да ни водят към ужаса на пътнотранспортния травматизъм.

Института по пътна безопасност силно разкритикува и назначаването на Тенчо Тенев за шеф на КАТ-София. Те припомнят, че Тенев има две повдигнати обвинения и е пенсиониран през 2011 г. Според ИПБ това назначение дава ясен сигнал на всички служители за безпринципност и управленска немощ.

Противоречивите ви сигнали, които подавате към служителите на МВР с това, че от една страна освобождавате служителите, които получават пенсия, а в същото време назначавате за шеф на КАТ пенсиониран от 2011 г. служител, който след 3 месеца ще навърши пределната възраст, с която може да работи в системата на МВР, по този начин се обезсмисля труда на служителите от Пътна полиция, казват още от ИПБ.

С наши становища и писма многократно сте уведомяван за токсичната професионална среда в столичния КАТ, предизвикана от вашите управленски решения. През последните седмици всеки ден се констатира неправоспособни и непълнолетни шофьори да причиняват смърт по нашите пътища. Имитирането на контрол и симулативното присъствие на пътя от страна на КАТ е една от основните причини за усещането за липса на правова държава. Надяваме се, че ви е известно, че поведението на пътя е проекция на поведението ни в живота въобще и обратно, добавиха от Института за пътна безопасност.

По 20 катастрофи средно за една нощ в София

По 20 катастрофи средно за една нощ в София

Институтът за пътна безопасност алармира за недостатъчен контрол на движението