Ирландия въвежда задължителна електронна регистрация преди влизане в страната, считано от 12 юли 2021 г., съобщи Министерство на външните работи (МВнР).

По информация на посолството ни в Дъблин досегашният формуляр за локация на пътници няма да бъде приеман на хартиен носител при влизане в Ирландия, като става задължително електронното му подпълване.

След попълването на онлайн формуляра на всеки пътуващ ще бъде издадена електронна разписка, която той ще трябва да покаже при качване на самолет или ферибот до Ирландия. Допълнителни насоки и достъп до онлайн формуляра могат да бъдат намерени на сайта на правителството на Ирландия.

Цифровият сертификат ще бъде доказателство (в цифров или хартиен формат), чрез което пътуващият - доказва дали е ваксиниран срещу COVID-19; че има отрицателен резултат от тест или се е възстановил от коронавируса през последните шест месеца.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството ни в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.