Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ендокринологията в сградата на Майчин дом на Александровска болница до утре.

Иванчева няма да бъде изписана днес. Това съобщи бившият пиар на общината в "Младост" Петър Кърджилов, цитиран от offnews.

Предвидено е Иванчева да бъде изписана утре в 14 часа. Днес медиците ще направят на бившата кметица ядрено магнитен резонанс (ЯМР).

Десислава Иванчева влезе в болница с белезници

Десислава Иванчева влезе в болница с белезници

Петрова също била в здравно заведение за преглед

Припомняме, Иванчева влезе в болница на 1 август. Тя беше транспортирана с белезници и окови на краката, което предизвика силно възмущение от начина, по който се третират затворниците у нас.

Няколко дни след това стана ясно, че всъщност поставянето на специални колани и на белезници на ръцете и краката на арестанти у нас е масова практика. Това, по думите на бившия български съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург Здравка Калайджиева, е в нарушение на правата на затворниците и обвиняемите.

В България нарушавали правата на стотици арестанти с ненужни белезници

Българските затвори - развъдник на насилие, където престъпността се регенерира

Тълкува бившият български съдия в съда в Страсбург Здравка Калайджиева

Темата коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, която попита през социалните мрежи Цецка Цачева, Екатерина Захариева и Цвета Караянчева защо "довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените", визирайки отношението към Иванчева.

Общественият защитник Мая Манолова пък призова министъра на правосъдието Цецка Цачева да предприеме незабавни и ефективни административни мерки по преустановяване на унизителното отношение спрямо затворниците у нас.

Нинова пита жените управляващи защо не са възмутени от веригите на Иванчева

Нинова пита жените управляващи защо не са възмутени от веригите на Иванчева

Като жена към жена: Цачева, Захариева, Караянчева, никоя от вас - светлите сили, ли не забеляза една жена в болница с вериги на краката