Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, оповестена в ефира на национална телевизия за мъж, който се представя за глухоням и събира средства за центрове за хора с подобно увреждане.

Информация е подадена от жена която твърди, че е била измамена от мъж представил от името на Националния център на глухонемите в България, който се интересувал от дарения. Тя била убедена, че парите ще бъдат използвани за създаването на нови центрове за хора с подобни увреждания. Впоследствие обаче видяла същия човек да се качва в скъпа кола със семейството си и разбрала, че той може да говори и чува. Жената е подала сигнал на полицията, но патрулка не е пристигнала.

МВР потвърдили, че екип от Първо районно управление е бил изпратен на мястото на инцидента, но не е намерил нито потърпевшата, нито съответното семейство.

След като жената споделила случая в социалните мрежи, множество хора съобщили, че са виждали същия човек да обикаля столицата. Журналист от Съюза на глухонемите също се свързал с нея и обяснил, че има достатъчно центрове за глухонеми в България, които получават субсидии от държавата и не прибират дарения от гражданите.