От 27 декември хората, които продават автомобилите си, вече няма да бъдат задължени да представят пред "Пътна полиция" договор за покупко-продажба. Облекчението идва, защото от 27 декември ще започне да функционира връзката между полицията и нотариусите.

500 тежки катастрофи по-малко през тази година отчете МВР

500 тежки катастрофи по-малко през тази година отчете МВР

Заради мерки на "Пътна полиция" срещу войната по пътищата

По думите на началника на "Пътна полиция" Бойко Рановски след 27 декември купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, ще има едномесечен срок, в който ще трябва да регистрира превозното средство. Това важи и за купувачите, които са български граждани и купуват кола от Европа.

Според Рановски до момента в действащото законодателство няма срокове, в които един автомобил трябва да бъде регистриран или пререгистриран. След 27 декември гражданите ще имат срок от 1 месец, в който ще трябва да регистрират или пререгистрират колата си. След изтичането на този срок "Пътна полиция" ще налага санкции на собствениците на колите.
Ако собственикът не е регистрирал или пререгистрирал колата си след изтичането на втория месец от покупко-продажбата, регистрацията на автомобила ще бъде автоматично прекратявана.

Шофьори чакат с часове пред КАТ, за да регистрират колите си

Шофьори чакат с часове пред КАТ, за да регистрират колите си

Опашките най-вече се стрували сутрин