Официално бяха връчени годишните награди за конкурса "Кмет на годината". С топ отличието се накичи кметът на Враца Калин Каменов, както и градоначалниците на Пещера Йордан Младенов и Самоков - Ангел Джоргов.

Наградите връчи вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя подчерта, че трудно се печелят кметски избори, но най-трудното започва, след като се спечелят. Вицепрезидентът похвали кметовете, че умеят да работят добре с бизнеса.

Кмет на гражданите е Владимир Александров, кмет на Етрополе, Донка Михайлова, кмет на Троян и Станислав Владимиров, кмет на Перник. Специална награда получи Марин Киров, кмет на община Царево.

В сферата туризъм и култура бе отличена Дияна Овчарова, кмет на Ивайловград. За спорт и младежки дейности бяха наградени Иво Цветков, кмет на Бяла Слатина, Желязко Гагов, кмет на Панагюрище и Станислав Дечев, кмет на Хасково. За социална политика отличието отиде при Емануил Манолов, кмет на Аврен, Николай Митков, кмет на Първомай и Станислав Дечев, кмет на Хасково.

За образование бяха отличени Станчо Ставрев, кмет на Тунджа и при кмета на Враца Калин Каменов. За нови технологии бяха наградени кметовете на Белослав, Кюстендил, Плевен. За градска среда бяха отличени градоначалниците на Мъглиж, Раковски, Ямбол.

Йотова призова партиите да си поемат политическата отговорност

Йотова призова партиите да си поемат политическата отговорност

Експертен кабинет не е решение