Кметът на София Васил Терзиев нареди масово миене на столичните улици и булеварди в усилие да подобри чистотата на града. Във фейсбук профила си, той сподели, че инициативата е част от постоянните усилия да се направи София по-приветлива и по-чиста за гражданите и посетителите й.

"Възложих организация по масово миене на столичните улици и булеварди, защото времето в момента позволява да се погрижим за чистотата допълнително преди да започне стандартно планираното миене през април", написа Терзиев във Фейсбук.

Масовото миене на улиците и булевардите започна на 2 март и ще продължи до края на седмицата. Предварително са почистени наносите и е направена профилактика на отводнителните шахти, за да се осигури по-ефективно почистване. Целта е бързо отстраняване на праха и подобряване на качеството на въздуха в града.

Сред районите, които ще бъдат обхванати от миенето, са: Средец, Възраждане, Оборище, Триадица, Подуяне, Слатина, Сердика, Изгрев, Надежда, Илинден, Красно село, Овча купел, Люлин, Витоша, Връбница, Красна поляна и Искър.

Гражданите са призовани да не възпрепятстват работата на екипите и да шофират със съобразена скорост. Столичният инспекторат осъществява контрол върху изпълнението на дейността, а гражданите могат да сигнализират за нередности на телефонния номер на оперативния център на инспектората.

Масовото миене на улиците и булевардите продължава с планирани дейности за нощта на 5 март в различни райони на града, като ул. "Траян Танев", ул. "Акад. Дмитрий Лихачов", бул. "Копенхаген", бул. "Васил Левски", и други. Разпределени са и планове за миене на други улици и булеварди до края на седмицата.

В Южния и Западния парк в София вече няма нито една неработеща лампа

В Южния и Западния парк в София вече няма нито една неработеща лампа

Кметът обещава до март догодина да няма нито един голям и неосветен булевард