Контрольорите не са агресивни, а обществото е болно, възмущава се ЦГМ. За тази година има 22 нападенията над контрольори, а осъдените са трима, съобщава НоваТВ.

Това коментира Центъра за градска мобилност за вчерашното нападение на 3-членен екип от контрольори. Единият от контрольорите, Георги Богданов е удрян по жесток начин от три момичета на видима възраст 18-20 години. Момичетата са били проверени от екипа контрольори и трите са без редовни превозни документи. 

Три девойки биха контрольор в София рано сутринта

Три девойки биха контрольор в София рано сутринта

Едно от момичетата е било с определен опит в бойните изкуства

"Чух се с Георги Богданов. Нощта е минала лошо за него - с големи болки в главата, окото изцяло му се е затворила след удара. Потърсил е лекарска помощ", коментира Борислав Симов, главен инспектор в ЦГМ.

"Не бих казал, че контрольорите предизвикват това поведение. Като цяло обществото е доста агресивно - не бият само контрольори, а и лекари, учители, полицаи. Това е показателно, че обществото ни е много болно", допълва Симов.

"Хората не обичат да дупчат билети, но след като използват тази услуга, трябва да плащат за нея. След като нямат документ, защо ползват услугата", чуди се той. Борислав Симов допълва, че ще настояват за засилени полицейски екипи по спирките. Според него наредбата трябва да бъде променена и контрольорите да се чувстват по-сигурни.