Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверка във връзка с публикации в социалните мрежи и в медии за нелоялна практика в заведения за хранене.

Ще се проверяват обявените цени в заведенията и съответствието между обявеното в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена. Ще се следи дали потребителите получават пълна, вярна и точна информация, която по начина на представяне не е заблуждаваща за клиентите. Това става ясно от съобщение в сайта на КЗП.

Ще бъдат проверени конкретен обект, за който има сигнали за нарушения, и както и други хранителни обекти по Черноморието, а също така дали има нелоялни практики и заблуждаваща информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

За такива нарушения е предвидена глоба в размер от 3 000 до 70 000 лева за юридическо и между 2000 и 50 000 лева за физическо лице.

За седмица БАБХ затвори три заведения за хранене и един склад

За седмица БАБХ затвори три заведения за хранене и един склад

Хигиената в обектите не е била на задоволително ниво

В сряда Нова телевизия информира, че семейство е платило 650 лв. за три пържоли в ресторант във Варна, като се позовава на видео, публикувано във Facebook.

Хората не обърнали внимание, че обявената цена била на грамаж - близо 35 лв. за 100 грама. Трите пържоли били с общо тегло 1400 грама, а месото било от специална порода животни .