Листовки в защита на Пирин раздаваха протестиращи в Благоевград. Техните искания са срещу правителственото решение за промяна плана за управление на НП "Пирин". Мотото им бе "Нека научим повече за Пирин".

"Не протестираме срещу втори лифт. Протестираме срещу корупцията. Протестираме за законност в държавата. Искаме правителството да спазва законите. Опитваме се да информираме гражданите на Благоевград в какво точно се състои проблемът около Пирин. Това засяга всеки от нас, не само определени хора например, които милеят за природата", коментираха протестиращи пред БНР.

"Днес не протестираме само в Благоевград. Има още 12 града, които протестират отново. Правителството, явно хората там имат такъв морал и могат да си затварят очите, когато десетки хиляди хора протестират всяка седмица в десетки градове в България и по цял свят", допълват те.

Николина Ангелкова: Рискове за застрояването на Пирин няма

Николина Ангелкова: Рискове за застрояването на Пирин няма

Ще се създаде директна авиолиния София-Пекин

В Бургас също протестираха въпреки дъждовното време, десетки се събраха за девети пореден път на мирен протест в защита на Пирин. В знак на недоволство те разпънаха зелено знаме в защита на българската природа, което символично показва България от птичи поглед.