Стартира втората лотария на НАП с касови бележки. Очаква се до декември 2018 г бележките, участващи в лотарията да станат над 1 милиард. Това съобщи Росен Бъчваров - говорител на НАП.

След първата лотария са отчетени 30 милиона лв пряк фискален ефект, вследствие на това, че много граждани са си поискали касови бележки.

В лотарията участват само навършили 14 г., Създава се профил в сайта на НАП, като Бъчваров препоръча да не е въвеждат неверни данни. Касови бележки ще се регистрират и чрез колцентъра автоматично. Няма ограничение за участие по видове стоки.

В лотарията участват и служебни бонове, като тези от големите ритейл компании.

Новото във втората лотария е, че плащащите с банкови карти имат двоен шанс за печалба, защото при еднократна покупка се регистрират и двете бележки - касовата и от ПОС - терминала.

Участват всички касови бележки издадени след януари 2017 г, като условието е да се запази касовата бележка.

Голямата награда е 50 000 лв, но тя няма да бъде получена в брой, а по банков път, защото законът не го позволява. Ще се теглят месечни награди на стойност 2000 лв и всяка седмица предметни награди на стойност 1000 лв.

Първата награда ще бъде изтеглена декември месец тази година, а голямата награда- декември 2018 г

Лотария на НАП дава 50 000 лв. за касова бележка от тази година

Лотария на НАП дава 50 000 лв. за касова бележка от тази година

Двойно по-голям шанс имат участниците, които са плащали с банкова карта

Потребителските профили на участници от първия сезон на Лотарията са вече активни и те могат да въвеждат бележки с вече създадените права за достъп. Всеки нов потребител е необходимо да създаде еднократно свой профил в сайта www.kasovbon.bg, като всеки участник може да въвежда касови бележки без ограничения.

За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента - дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бонове в профила има всеки, толкова по-голям е шансът за награда.

От НАП напомнят, че е важно хората да знаят, че трябва да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.

В първото издание на Лотарията, което приключи в края на 2016 г. бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв.