Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ "Св. Климент Охридски" само за 3 часа събраха в столичен магазин шест колички с хранителни продукти за великденската трапеза на възрастни хора - "Купи и сподели".

Инициативата е част от Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", която се организира за четвърта поредна година от обществения защитник.

Общо 41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната кауза.

Манолова: Излезте от мрачното настроение и направете добро дело за Великден

Манолова: Излезте от мрачното настроение и направете добро дело за Великден

Изразява надежда, че след вчерашното й посещение в парламента в дарителски кампании ще се включат и депутатите

Клиентите на магазина купуваха трайни хранителни продукти като дарение за пенсионери, които оставяха в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията, пише в прессъобщение от институцията на обществения защитник.

"До момента са събрани продукти за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, освен гражданите, на които безкрайно много благодаря за добрите им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им трапеза с необходимите продукти", каза омбудсманът. Тя също така призовава всички да подкрепят кампанията със СМС на 1255 или на банковата сметка на кампанията:

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF

Манолова откри третия "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"
Обновена

Манолова откри третия "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"

Събират пари за хората, чиито пенсии са малко над минималните