Майката, изоставила 3-месечното си бебе в столицата - Мария Иванова е извикана на разпит в районно управление на МВР в София. Възможно е да бъдат повдигнати обвинения на Мария, че е подложила детето си на опасност, съобщава БНР

Мария може да сезира прокуратурата, тъй като е била уволнена малко преди да излезе в майчинство. Това заяви пред БНТ Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ и юрист по трудово право.

Майката на изоставения Александър не е търсила помощ от социалните, обяви пред БТВ Емил Тодоров от дирекция "Закрила на детето" към Агенцията за социално подпомагане.

Той е категоричен, че ако майката беше потърсила помощ, те веднага щели да се отзоват.

До дни решават дали да върнат изоставеното бебе на майка му

До дни решават дали да върнат изоставеното бебе на майка му

Детето е в сравнително добро състояние

Вчера, 31 юли, Мария се разкая и поиска да си върне детето обратно. Тя обаче призна, че има нужда от финансова помощ, за да може да се грижи за него.

Дали детето ще бъде върнато на майка му ще стане ясно едва след като го изпишат от болницата. Малкият Александър в момента е в лечебно заведение и е в добро състояние.

Мария би могла да гледа детето си, след като социалните проверят има ли капацитета да се грижи за бебето.

Специалисти от фондация "За нашите деца" оценяват родителския капацитет на Мария, а становището им ще излезе до два месеца, казва пред БНТ изпълнителният директор на фондацията Иванка Шалапова.

Направих страшна глупост, разкайва се майката на изоставеното дете

Направих страшна глупост, разкайва се майката на изоставеното дете

Жената мислила, че детето ще попадне при по-добри хора

Психотерапевтът от фондация "Асоциация Анимус" Мария Чомарова коментира, че в момента за детето е особено важно да бъде с майка си и то е травмирано от раздялата с нея.

Чомарова обясни, че "Асоциация Анимус" може да окаже пълна подкрепа на майката на изоставения Александър - да и помогне с отглеждането на детето и да й съдейства за намирането на работа.