Медици от Разлог недоволстват, че не са получили обещаните 1000 лева за работа на първа линия в борбата с COVID-19, съобщи БНТ.

Медицински работници от Спешното събират подписка, ще пратят и писмо до здравния министър с няколко конкретни въпроса за разпределението на допълнителните средства.

Искат да знаят защо някои хора от един и същ екип, работили с рискови пациенти, са получили финансов стимул, а други - не.

Медиците настояват да бъде извършена проверка на място.

Медици от Бургас скандализирани от критериите за раздаване на бонусите за лекари на първа линия

Медици от Бургас скандализирани от критериите за раздаване на бонусите за лекари на първа линия

Те подготвят протест и искат оставката на здравния министър

"Проблемът е, че са дадени пари на хора от едни и същи екипи - едните получават пари, работили са със същите пациенти, други не получават. Искаме да знаем какви са критериите и защо се получава такова нещо", запита една от медицинските сестри от Спешното в Разлог.

От филиала за Спешна медицинска помощ в Благоевград са категорични - нарушения няма.

Напрежение в Спешното в Горна Оряховица заради бонусите за медици на първа линия

Напрежение в Спешното в Горна Оряховица заради бонусите за медици на първа линия

Част от персонала иска проверка справедливо ли са разпределени обещаните 1000 лв.

"В Спешния център има писмо на министъра на здравеопазването. В него се казва, че допълнителни възнаграждения на медицински и немедицински персонал, участвал пряко при обслужването на болни с коронавирус, или със съмнения за такъв, им се полагат тези допълнителни средства от 1 000 лева", коментира Албена Бобошевска, главна сестра в Спешния център в Благоевград.

През март 23-има от общо 36-имата работници в Спешния център в Разлог са получили по 1000 лева към заплатата си, за април са осем, а за май отново са 23-има.