Министърът на туризма, Зарица Динкова, е изпратила писмо до концесионерите на плажове, като ги е запознала със ситуацията, която възникна след разрушаването на язовирната стена на язовир "Нова Каховка" в Украйна. В писмото тя призова концесионерите да заемат активна позиция и да предоставят помощ, ако е необходимо, съобщиха от Министерството на туризма.

На настоящия етап няма информация за замърсяване или превишени стойности на каквито и да е вредни вещества в района на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир "Нова Каховка," заявиха от ведомството.

Въпреки това, Министерството на туризма, заедно с Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Басейновата дирекция "Черноморски регион" (БДЧР) - Варна, Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и Областната администрация на Област Варна, са в готовност да реагират навременно на всяка евентуална тревожна ситуация, свързана със замърсяване на морските води в българския крайбрежен район, успокоиха от Министерството на туризма.

Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма повод за тревога

Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма повод за тревога

МОСВ следи за замърсяване след разрушаването на яз. Каховка