Изказването на Елтън Джон е богохулно.

То е предизвикателство и изкушение за християните по цял свят, особено сега през първата седмица на Великия пост, когато всички вярващи се каят и очистват от греховете си.

Противно на тях, този човек афишира греха си и го приписва не даже на друг човек, а на самия Господ Иисус Христос, за Когото Библията казва , че „грях в Него няма"(І Иоан 3:5).

Това заяви Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит Николай по повод изказването на Елтън Джон, че Исус бил гей.

News.bg потърси становището на българската православна църква заради предстоящия през юни концерт на поп-иконата в България.

Това, че световните медиите разпространяват подобни извратени мнения показва колко дълбоко в греховете е потънал съвременният свят и колко се е отдалечил от Божествените истини, казва Митрополит Николай в становището си.

Безбрачното съжителство е грях, а още по-тежък грях е хомосексуалното, подчертава дядо Николай и подкрепя думите си със стих от Бибилията: „Не се лъжете:...нито блудници, ...ни мъжеложници...няма да наследят царството Божие"(І Кор. 6:9-10)

По-рано днес в интервю за списание Parade, което БиБиСи също публикува, сър Елтън Джон заяви, че Исус е бил чувствителен и суперинтелигентен гей.
На кръста, той простил на хората които го разпнали. Исус просто искал да бъде обичан.

Концертът на Елтън Джон у нас е на 13 юни и се очертава да бъде едно от най-грандиозните музикални събития на 2010 г. Интересът към събитието е огромен.