Младежката организация на "Възраждане" е против провеждането на гей парада с участието на деца. За намеренията деца да се включат те ще сигнализират институциите. ДАЗД е излязла с позиция, че не е редно деца да участват в прайда, но това не е достатъчно за младежите от Възраждане. Тепърва ще решат какви ще са последващите им действия.

Това стана ясно от пресконференция на организацията в БТА.

Децата били любопитни и провеждането на гей парада можело да предизвика сериозни щети на психиката им, смята Александър Алексиев - председател на "Възраждане - Младежка организация".

Те искат институциите да забранят детската сцена на гей парада и пропагандата сред най-малките. Според Славчо Крумов - заместник-председател на "Възраждане - Младежка организация" Столична община за пореден път разрешава тази пропаганда и облъчване на най-уязвимите. Имаме право да се противопоставим на тази евроатлантическа пропаганда, смята той. Целта била да се опорочи традиционния морал. Правят се опити да ни се налагат чужди ценности, заяви Крумов. Твърдо заставаме зад морала и традиционното семейство и се противопостави на евроатлантическите ценности. Тези ценности не са наши, категоричен бе младежът от "Възраждане".

След брифинга на младежи "Въздраждане", радакционната поща получи и позиция от ВМРО

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера изпрати сигнал до кмета на Столична община, в който изразява недоволство от рекламни пана поставени на спирките на градския транспорт, рекламиращи София прайд. Той пита кой е разрешил тази пропаганда на общинска собственост, особено като се има предвид, че обществото е разделено в своите оценки за това мероприятие, което всяка година е придружено от противоречия и напрежение.

Съветникът изразява несъгласие с пропагандирането на еднополови "семейства" като социален и поведенчески модел, което той счита за атака и провокация спрямо българското разбиране за семейство - мъж, жена и техните деца. Той посочва, че според българското законодателство "семейството" се състои от мъж и жена, а бракът е възможен само между мъж и жена в България.

Контрера настоява Столичният инспекторат да свали незабавно гей пропагандата от спирките на градския транспорт и иска информация за рекламодателя и договорите, регулиращи наемните отношения на ползване на рекламните пана и скролерите на столичните спирки.

Излишен е закон за домашното насилие, антиджендър референдумът не открива такова у нас

Излишен е закон за домашното насилие, антиджендър референдумът не открива такова у нас

35 хиляди подписа събрали за антиджендър референдума