Сред най-търсените термини в глобалната търсачка на Google от нашата държава са "Резултати от изборите в ЕС", "Морбили", "Африканска чума", "Легионерска болест" и Брекзит. Това показват резултатите от "2019 година на търсене" - класацията на най-често търсените термини в мрежата.

Българинът е искал да знае и какво е "Инфлуенсър" и "Електрическа тротинетка", както и какво се е случило в "Чернобил".

Сред най-търсените термини изненадващо се нарежда и Законът за изпиране на пари - ЗМИП.

Категорията на най-търсените личности у нас се оглавява от Папа Франциск, следван от Цветан Цветанов и Джени Суши. В тази категория попадат също Грета Тунберг, Мария Габриел и Беър Грилс.

Сред значимите събития, за които сънародниците ни са търсили информация в Google през тази година, попадат "Черен петък", "Изтекли данни от НАП", пожарът в "Нотр Дам", "Местни избори" и раздаването на наградите "Оскар".

Григор Димитров застана начело на най-търсените спортисти. В тройката попадат Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Най-добрият български алпиец Алберт Попов следва Анди Руис в тази категория.

Сред класираните музикални изпълнители Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев се нареждат до световните звезди Били Айлиш и Малума, като класацията се води от популярният с вокалните си имитации Стефан Илчев.

По отношение на образованието сред най-търсените термини попадат "Skolo.bg", "Европейско кенгуру" и "Подкрепа за успех".

Футболният двубой България - Англия оглавява спортните събития. Там попадат и вечното дерби Левски - ЦСКА, както и мачове от международните първенства. Втори спорт по популярност сред сънародниците ни е тенисът, като вниманието са привличали US Open, Wimbledon и Australian Open.

За първи път тази година разделът с кинопродукции се оглавява от българско заглавие - "Доза щастие". Родната кинолента е следвана от блокбъстъри, като "Аквамен", "Жокера" и "Отмъстителите: Краят".