Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на фирма "Юнион Ивкони". Повод за спешните действия е възникналият късно снощи пътен инцидент с автобус на компанията, извършващ превоз на пътници по линията София - Слънчев Бряг.

В рамките на няколко дни инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" ще проверят цялостната дейност на превозвача, като ще обърнат специално внимание на организацията на превозите, графиците и спазването на изискванията за почивките на водачите, както и всички необходими документи за осъществяването на транспортната услуга. Проверка се извършва и за конкретния случай, като констатациите и материалите от инспекцията ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Няколко версии за катастрофиралия автобус на АМ "Тракия"

Няколко версии за катастрофиралия автобус на АМ "Тракия"

Имало е вероятност и автобусът да се запали, пътниците са били покрити с дизелово гориво

Предвид предстоящия зимния сезон, екипите на ИА "Автомобилна администрация" ще се фокусират върху подготовката на транспортните средства за извършването на обществен превоз на пътници и товари. Ще се обръща специално внимание на състоянието на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо състояние. Инспекторите ще следят за спазването на времената за управление и почивка на водачите, както и за наличието на всички необходими документи.