От Музикаутор изпратиха сигнал до Съвета за електронни медии (СЕМ) за проверка на договора на генералния директор на БНР, съобщиха от компанията. В случай че се установят нередности или нарушения, Музикаутор апелира регулаторът да предприеме съответните действия съобразно предоставените му от закона правомощия, се казва в информацията.

Съдът отхвърли иска на БНР срещу Музикаутор

Съдът отхвърли иска на БНР срещу Музикаутор

От сдружението все още искат среща с ръководството на медията

Причината за сигнала са обстоятелства, с които се поставят сериозни съмнения за спазването на договора за управление на БНР, на българските закони, в частност Закона за радиото и телевизията и Закона за авторското право и сродните му права, както и на международните норми.

От Музикаутор се оплакаха, че БНР подвежда аудиторията

От Музикаутор се оплакаха, че БНР подвежда аудиторията

Мая Нешкова даде безплатно най-новите си песни на радиото

В сигнала Музикаутор посочва, че понастоящем генералният директор на БНР не показва воля и желание за постигане на споразумение. Вместо това от 1 януари 2017 г. се предприемат мерки, като организиране на обществени дискусии, искания пред Комисията за защита на конкуренцията и съда срещу Музикаутор, които по-скоро отлагат решаването на спора, вместо да го приключат.

"Смятаме, че именно обществената роля на БНР, както и защитата на обществения интерес, които генералният директор често посочва, предполагат по-конструктивно поведение", се изтъква още в сигнала.

Музикаутор изпратиха оферта на БНР в 18.50 ч. в петък

Музикаутор изпратиха оферта на БНР в 18.50 ч. в петък

От радиото недоволни, че е след работно време

Припомняме, повече от месец тече спор за увеличаване на отчисленията, които се заплащат за излъчване на музика по общественото радио към фирмата, която държи авторските права на голяма част от съвременната музика. Заради този спор на Нова година по БНР не прозвуча химна на страната.