Заведеният иск от страна на БНР срещу Музикаутор е отхвърлен от съда. Претенцията на националната медия за налагане на обезпечителна мярка е определена от съда като неоснователна, съобщиха от Музикаутор.

БНР заведе дело срещу Музикуатор

БНР заведе дело срещу Музикуатор

Националното радио настоява за обезщетение

Изпълнителният директор Иван Димитров посочи, че е учудващо и странно защо ръководството на БНР е избрало като подход да води дела срещу сдружението, тъй като решенията отнемат много време - 3-5 години.

"Това не е решение на казуса, в който се намираме в момента", подчерта той.

БНР прави обществена дискусия за спора си с "Музикаутор"

БНР прави обществена дискусия за спора си с "Музикаутор"

Радиото не приема исканията на сдружението, защото са непроменени

"Искането на БНР към съда граничи с правната екзотика", коментира адвокат Мариана Андреева, която представлява Музикаутор. Тя подчерта, че тези дела не са притеснение и заяви, че дейността на Музикаутор неведнъж е разглеждана и от Комисията за защита на конкуренцията, която не е установявала извършени от сдружението нарушения.

По БНР ще звучи само джаз, класика и фолклор заради забрана от „Музикаутор”

По БНР ще звучи само джаз, класика и фолклор заради забрана от „Музикаутор”

Сдружението е прекратило договора за авторски права...

Председателят на Музикаутор Ясен Козев съобщи, че зад действията на културното министерство "прозират пристрастията и превишаването на служебните правомощия" на един от държавните служители във ведомството - директора на "Авторско право и сродните му права" Георги Дамянов.

"В последните дни на сайта на министерството изникна една позиция, от която след като попитахме, министърът и заместник-министърът се разграничиха", посочи Ясен Козев.

Иван Димитров пък заяви, че сдружението все още има желание да осъществи среща с ръководството на БНР за решаване на въпроса.