Във връзка с медийни публикации относно двойно убийство на български граждани в Кейптаун, РЮА, до изясняване на всички подробности, Министерството на външните работи и негови представители не биха могли да правят коментари по случая.

По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера.

Утре, 17 февруари, консулът в посолството на Република България в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, кои са те, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин.

Българско семейство е екзекутирано в дома им в Кейптаун

Българско семейство е екзекутирано в дома им в Кейптаун

Двойката е стояла с лице към екзекуторите си и полицията предполага, че са приели съдбата си

На 13 февруари в българското посолство в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун. Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство.

Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.