С водосвет за здраве мотористи от цялата страна закриха официално мотосезон 2016 г.

Пред News.bg един от организаторите на събитието - мотористът Doc Hammer, както го наричат братята му от мотоклуб Gentleman MC, посочи, че за пръв път се провежда официално изпращане на сезона.

Закриването на сезона не означава спиране на карането. Закриването на сезона има смисъла да събере отново брадърите, мотористите, байкърите, да се видим преди по-слабо активния сезон, да почетем паметта на загиналите при пътнотранспортни произшествия наши братя и отново да покажем на обществото, че ние сме тук, че мотоциклетите са много и това трябва да се има предвид, за да няма повече нещастни случаи”, заяви той.

Фразата „ами не те видях” е смъртоносна за моториста

Фразата „ами не те видях” е смъртоносна за моториста

„Призоваваме за повече толерантност, трябва да се знае, че всички на пътя сме равни, че по-малкият не е по-слаб и обратно, че големите трябва да имат едно добро чувство към по-малките”, апелира мотористът.

Пример за добро отношение към мотористите е Италия, където всеки, който види мотор, участник в пътното движение, му осигурява път.

Според моториста в последните години се забелязва засилен интерес към мотоциклетите и карането на мотор, което се ползва и с много преимущества, тъй като моторите са по-бързи, по-мобилни и по-екологично чисти, особено съвременните такива.

Помолен за коментар във връзка със създалото се негативно отношение към мотористите заради шумното им преминаване през нощта в София, мотористът обясни, че това е било част от „Голямото нощно каране”. По думите му инициативата се случва веднъж годишно и не трябвало да изнервя софиянци. Целта на събитието била да сплоти мотообщността.