Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за справяне с последствията от пороите, които причиниха огромни щети във вододайната зона, информира БНТ.

Припомняме, градът е вече втори ден в бедствено положение. Там няма питейна вода и никаква яснота кога услугата ще бъде възстановена.

Пречиствателната станция също е проблемна заради неработещ утаител и се разчита само на филтри, които обаче не могат да пречистят водата.

От днес в Стрелча са осигурени две водоноски, а общината раздава безплатно минерална вода на жителите.

Стрелча остава в бедствено положение

Стрелча остава в бедствено положение

Втори ден в града няма никаква питейна вода

Тази сутрин започнаха нови валежи. Това несъмнено ще затрудни работата на екипите по разчистването на вододайната зона.

Възможно е бедственото положение да бъде удължено, ако дъждовете продължат. Трябвало да се изчака и нивото на река Стрелчанска Луда Яна да спадне.

Директорът на ВиК - Стрелча Филип Фингаров обясни пред обществената телевизия, че вече е почистена голяма част от натрупалите се в бента на водохващането пясък, чакъл и дърва. Вече се събира вода във водоемите.

"Уверявам, днес също ще се работи на място, дано не вали и дано нивото на реката позволява работа. Уверявам гражданите, че дружеството прави всичко възможно да възстанови водоподаването към домовете, макар и с вода с непитейни качества", каза още Фингаров.

Стрелча остана без питейна вода

Стрелча остана без питейна вода

Заради силните дъждове