1-ви май не е комунистически празник, а празник на работещите българи. Това каза пред журналисти Благовест Асенов от "Национална съпротива", които и тази година традиционно излязоха, за да демонстрират несъгласието си.

Сборният пункт при Пилоните на НДК събра не повече около 50-60 души, привърженици на движението. За охраната на мероприятието бяха ангажирани няколко дузини полицаи.

"Ние всяка година излизаме на 1-ви май. Идеята ни е да покажем, че този ден е денят на трудещите се хора. Сега, в момента, искаме да покажем, че трудещият се човек е доста ощетен за сметка на социални паразити, които за съжаление са единствените облагодетелствани в нашата държава", заяви организаторът на шествието.

1-ви май е празник на работниците, не на партиите, категорични от КТ "Подкрепа"

1-ви май е празник на работниците, не на партиите, категорични от КТ "Подкрепа"

Да излезем от тази кожа на клошарите на ЕС, призова Димитър Манолов

По думите му те работят, плащат си данъци, осигуровки, а има хора, които трето поколение вече нямат и един работен ден и не са вкарали нито едно левче в нашата хазна. Това е едното нещо, за които искат да покажат, че не са съгласни.

Благовест Асенов бе категоричен, че за социални паразити смятат най-вече циганите.

"Но имаме и едър паразитизъм в нашето общество. Това са например банките, които паразитират върху българския народ чрез лихви и са се превърнали в едни лихварски организации. Виждаме колко хора започнаха да се самоубиват заради тях. Както виждаме банките се държат от чужденци. Така че ние сме против социалния паразитизъм на циганите и на едрия паразитизъм", коментира още той.

За символ на паразитизма шестващите бяха избрали колорадския бръмбар, изобразен на транспарант "Национална съпротива срещу социалния паразитизъм". Шествието премина под лозунга "Благата на България за българите". Симпатизантите на движението отдадоха почит при параклиса край НДК на жертвите на комунизма.

"Искаме да покажем, че 1-ви май не е комунистически празник, а напротив много преди комунистите да решат да узурпират 1-ви май като ден на работника е имало други работници, които наистина са изграждали България", коментира още той.