Синдикалисти от КТ "Подкрепа" се събраха на площад "Св. Неделя" по повод 1-ви май - Световен ден на труда. Пред журналисти президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира, че това шествие не е традиционно за синдикалистите.

"За съжаление ние на 1-ви май не излизахме по улиците, за да не ни бъркат с една партия, която няма нищо общо с този празник. Тази година решихме да започнем да си го връщаме, защото това е наш празник, а не техен и на нито една партия", заяви Манолов.

По думите му, ако ние имаме някакви проблеми със заплащане, здравеопазване - то тези проблеми непременно са ни създадени от политиците.

Опитаха се да ни купят с постове, няма да се поддадем, обещава Нинова
Обновена

Опитаха се да ни купят с постове, няма да се поддадем, обещава Нинова

Симпатизанти на БСП отбелязват Международния ден на труда с шествие в София

"Просто трябва да излезем от тази кожа на клошарите на ЕС и да започнем да се движим в някаква друга посока", категоричен бе президентът на КТ "Подкрепа".

"Те нямат право да празнуват. Днес е нашият празник - на тези, които създаваме всичко в тази държава и на тези, които настояваме по-голяма част от това, което сме създали да отива при нас. Защото това нещо, което е тук, го няма никъде по света", коментира още той.

На въпрос за последните статистики на Евростат, които показват, че българите пак сме на последните места по заплащане на труда, Манолов посочи: "Да имаш едновременно висококвалифицирана работна сила, образована и подготвена и да плащаш ниски заплати - може да се случва само в условията на диктатура".

По думите му в условията на свободно пазарно стопанство тези две неща едновременно никога не могат да се случат.

"Или ще имаш квалифицирана работна сила, на която ще плащаш добре, или ще плащаш ниски заплати на нискоквалифицирани работници и докато това нещо не бъде осъзнато по подобаващ начин, ние ще си задаваме такива обикновени въпроси", допълни президентът на КТ "Подкрепа".

По думите му така ще продължаваме да се чудим откъде да внесем работници, които обаче - да ни работят без пари, както и да говорим, че трябва да върнем българите по света.

Манолов бе категоричен, че това са все "заклинания". "Тези неща няма да се случат никога дотогава, докато хората не започнат да получават за труда си това, което заслужават", отсече той и припомни, че това може да стане единствено и само по волята на политиците.

Шествието на КТ "Подкрепа" продължи под звуците на "Тих бял Дунав" по бул. "Витоша", след което синдикалистите ще послушат рок в градинката зад музея "Земята и хората".