Стотици симпатизанти на БСП от цялата страна се събраха на пл. "Народно събрание" по повод Международния празник на труда 1 май.

Най-отпред са младежи от БСП, облечени в сиви тениски с надпис: "Не на сивата икономика". Те носят транспарант "Работа! Хляб! Демокрация!"

На трибуната има надпис: "Не на задълбочаващата се бедност и нарастваща несправедливост".

1-ви май е празник на работниците, не на партиите, категорични от КТ "Подкрепа"

1-ви май е празник на работниците, не на партиите, категорични от КТ "Подкрепа"

Да излезем от тази кожа на клошарите на ЕС, призова Димитър Манолов

Мотото, под което се събират днес симпатизантите на БСП е за справедливо заплащане на труда и за българско производство.

Организаторите са подготвили транспаранти с различни надписи и ги раздават на участниците в шествието. "България има нужда от спасение. Стига омраза", "Държавност, развити, справедливост" и "Справедливо социално осигуряване", "Достоен труд, справедливо заплащане" са само част от напечатани плакати.

Участниците в шествието носят балони в цвета на българския трикольор, червени знамена с логото на БСП. Много от семействата са дошли с децата си.

"Днес, в ХХI-ви век има нова, модерна експлоатация на труда - неплащане на заплати, работа в нечовешки условия.Днес много работници не смеят да вдигнат глас, защото ще загубят и малкото, което притежават". Това заяви пред стотиците симпатизанти от трибуната в Борисовата градина лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Заедно с нас тук и в много градове на България искаме едно и също - по-добри условия за работа, адекватно заплащане и социална справедливост. 131 години проблемите остават нерешени и по-големи дори. Ние сме тук, за да защитим правата на хората", каза Нинова.

От КНСБ искат ежегодно увеличение на заплатите с по 120 лева

От КНСБ искат ежегодно увеличение на заплатите с по 120 лева

Разумни и устойчиви да са решенията за заплащане на труда, призова Гълъб Донев

Тя заяви, че БСП е влязла в парламента по волята на 1 млн. българи. "Няма да предадем доверието на хората. Вече имаме комисия за борба с некоректните работодатели, неизплатили заплати и осигуровки", заяви лидерът на социалистите.

Като причината за социалната несправедливост Нинова видя съществуването на паралелна държава, в която малцина, богатеят незаконно. Държава, в която трудещият се не получава заслуженото. На тези несправедливости трябва да сложим край, категорична бе Нинова.

Деница Златева обещава помощта си за европредседателството

Деница Златева обещава помощта си за европредседателството

Когато поела поста, заварила празен кабинет

"Опитаха се да ни заглушат като махнаха блицконтрола в парламента, опитват се да ни купят с постове и с власт. Няма да се поддадем. Нашата битка не е за един ден, това е битка за дълъг път, срещу крещящата несправедливост, че ако си роден беден, ще умреш 10 години по-рано от другите, че на село не можеш да се лекуваш, ако си жена да получаваш по-малко заплащане, ако си млад човек да не можеш да си намериш работа и да си купиш дом", описа Нинова срещу какво застава партията й.

"Ако си един от тези българи, които днес живеят трудно, не могат да си плащат сметките, ако имаш дом, но не можеш да го поддържаш, ако се притесняваш за своята сигурност и за сигурността на децата си - не се предавай. Имаш защитник - българските социалисти ще направим всичко по силите си, за да имаш контрол над живота си", обясни Нинова.

Партийният егоизъм на БСП не пуснал Златева в кабинета Борисов - 3

Партийният егоизъм на БСП не пуснал Златева в кабинета Борисов - 3

Герджиков не е сигурен дали Ради Найденов ще приеме предложението

"Верни на идеите си и въпреки обстоятелствата,ще продължаваме напред", завърши лидерът на БСП.

Шествието на социалистите преминава през Орлов мост до Борисовата градина, където се срещна с рокерите от "Нощни вълци".