Успяхме да създадем динамика и публичност на работата и запазихме добрия тон. Това обяви вицепремиерът Деница Златева в интервю за БНР. Тя посочи, че това е важно, защото става въпрос за тема, която е национална, европейска и не трябва да се замерят с нападки.

Златева смята, че се радва на добрата оценка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов може би, защото е поела консенсусен ресор. Според нея ако имала друг ресор едва ли щяла да я получи.

Деница Златева окончателно отказа да е министър на Борисов

Деница Златева окончателно отказа да е министър на Борисов

Обеща пълната си подкрепа за подготовката на председателството

Деница Златева отчете, че имало закъснения между два и девет месеца по някои от мерките, но са били изключително консенсусни и са създали много добра координация между отделните институции.

Запитана за отказа да остане в правителството на Борисов, Златева отговори, че е член на Изпълнителното бюро на БСП повече от 10 години. Тя призна, че е имала лично предложение от Бойко Борисов, не по телефона, а специално към нея. Разговаряли са за това колко е важно председателството и какво предстои да бъде направено.

Борисов поискал от Нинова да му остави Деница Златева
Обновена

Борисов поискал от Нинова да му остави Деница Златева

Червената лидерка отказала

Деница Златева обясни, че в ситуация при решение на Националния съвет на БСП да не участва под никаква форма в правителството на ГЕРБ, при обсъждане на Изпълнителното бюро, тя смята, че решението й за отказ е правилно.

Златева отново подчерта, че е готова да помага на наследника си. Важно е да се гарантира приемственост не само на думи, а и с конкретни действия. Тя и екипът й са подготвили всичко, което са направили, това, което не са успели и това, което спешно трябва да се направи. Сподели, че когато поела поста заварили празен кабинет.