При спречкването във Враца двамата братя биячи, а не починалият Тодор извадили метален бокс. Това разказа пред БиТиВи приятелката на убитото момче – Грета, която е станала свидетел на побоя. Тя отправи призив към медиите да спрат да опетняват името на Тодор, пишейки неверни неща и изопачавайки думите на очевидците на трагедията.

Припомняме, 18-годишният ученик Тодор издъхна във вторник посред бял ден, след като бе пребит от двама братя на оживена улица в центъра на града. Това станало, докато отивал на училище. Когато момчето минало с автомобила си покрай Десислав и Иван, натиснало клаксона и това ядосало двамата мъже, които пресичали улицата. Вчера прокуратурата обвини двамата братя биячи, но заяви, че и Тодор бил извадил метален бокс и също нанасял удари с него. Това било разкрило разследването.

След смъртта на младежа напрежението във Враца не стихва. Местните хора не приемат изявленията на официалните власти по случая.

Близките на момчето са категорични, че е невъзможно той да е проявил подобна агресия и да излезе да се саморазправя с метален бокс. Те са категорични още, че целият град ще застане зад Тодор, защото не било възможно той да търси саморазправа и да е предизвикал биячите.

Сред врачаните възмущение е породила и експертизата на патоанатоми, според които по тялото на починалото момче нямало следи от тежки наранявания.

Бащата на Тодор споделил пред близки, че целите гърди на момчето са били сини, бил помлян от бой. Той успял да види тялото на сина си малко преди специализираната експертиза.

Съотборници по таекуондо на починалия младеж го определят като много кротък. Тодор избягвал конфликтите, както винаги ги учели треньорите им. Те също са категорични, че не може Тодор да е инициирал побоя, допълвайки, че треньорите са му поверили да тренира по-малки деца. Това доказвало колко е бил отговорен младежът.

Близките му настояват за справедливост. Те твърдят, че биячите били добре известни в града. Приятели и близки на Тодор напомнят, че единият от братята се „изкарал луд” и след инцидента известно време се укривал от служителите на реда. Хората са притеснени, че благодарение на връзките си насилниците могат да избегнат наказанието.  

Братът на убитото момче пожела официалните органи да бъдат смели в разследването си.

Съучениците на Тодор тази вечер планират нов протест под формата на шествие, което да мине по централните улици на Враца. По този начин те искат да се противопоставят на агресията.

На протест пред полицията в града снощи излязоха стотици врачани.