"Съобщенията за произшествия през уикенда са 63, а за цялата седмица са общо 133. Това говори за интензивност през почивните дни. Имахме много тежки пожари, особено в съботния ден, където тежките пожари бяха около 5 броя - на голяма площ и трудни за овладяване". Това заяви директорът на РС ПАБ - Пловдив комисар Георги Мангараков пред Нова телевизия.

Той призова гражданите да не палят огньове по никаква причина, защото в момента те бързо се разрастват и стават неконтролируеми. Мангараков благодари на всички, които са се включили в гасенето на пожарите през уикенда.

РИОСВ-Пловдив следи показатели на въздуха след пожар

РИОСВ-Пловдив следи показатели на въздуха след пожар

В следващите часове се очаква повече информация

"Причините за пожарите са много високите температури в цялата страна, но и недобросъвестното отношение на гражданите", смята той и подчерта, че наказанията за палеж са много високи - от 200 до 2000 лв. Може да се стигне и до наказание по Наказателния кодекс.

Припоняме, че второ напрегнато денонощие пожарникари се бореха с пламъците в Пловдивско. Огнеборците не смогват да загасят множеството възникнали пожари в различни места в региона.

Пламъците обхванаха не само сухи треви и храсти, но унищожиха и стотици декари иглолистни и широколистни гори. Имаше реален риск огнената стихия да достигне до къщите в няколко населени места.

ВВС изпрати Ми-17 за гасенето на пожара в Сливенско

ВВС изпрати Ми-17 за гасенето на пожара в Сливенско

Трябва да облива горските масиви от въздуха