Нефтените петна са достигнали на 100-150 метра от варненските плажове.

Това твърди служител от Централния плаж, цитиран от електронното издание moreto.net.

След разлива, станал преди три дни в района на Корабостроителницата, всеки ден четири нефтосъбирача под ръководството на ИА "Морска администрация" се опитват да предотвратят достигането на нефта до брега.

В същото време служители на "Гражданска защита" правят непрекъснати проверки по плажовете и в района на пристанището за опасното вещество.

По думите на служителя, официалната информация за разлетия нефт не е вярна, тъй като съобщава за десет пъти по-малко количество от действителното.

В последните дни морската вода има силен мирис на мазут. В същото време вече три дни варненските рибари не излизат в морето.

Припомняме,  вчера кап. Богдан Богданов - директор на "Морска администрация" поясни, че плажовете не са замърсени, а експертите на администрацията ежедневно извършват проверки по този повод.

По думите му информацията, че нефтени петна са достигнали на 100-150 метра от брега е невярна. Той е категоричен, че във Варненския залив няма нефтени петна.

Богданов участва в операцията лично и е уверен, че през изминалите дни нито веднъж не е виждал петна от опасното вещество в залива. Той подчерта, че всеки ден се правят снимки на обследвания район.