Хиляди социалисти се събраха пред храм паметник "Св. Александър Невски" на първомайски митинг срещу бедността. Дрон развяваше трансперант с надпис "Оставка".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде официално начало на шествието. Хилядите червени избухнаха във възторжени викове - "БСП". Някой от протестиращите носиха плакати с надписи "Болниците не трябва да бъдат търговски дружества", "Не ни превръщайте в нация от обслужващ персонал", "Качественото образование е право на всеки българин", "Не искам да съм телефонист".

Дончев разгроми червените джедаи

Дончев разгроми червените джедаи

ГЕРБ оправят пътищата, за да се движат "дефилиращите" към митинга на БСП

Други пък призоваваха: "Не на модерното робство", "Искам бъдеще тук", "Държавна подкрепа за българското производство". Протестиращите развяваха трибагреника както и червения флаг на партията.

Шестващите, скандирайки "Оставка", продължиха по бул. "Раковски" и бул. "Дондуков".

С викове "Мафия" червеното шествие стигна до Министерски съвет. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов даде старт на митинга. Бедност и корупция бележели трите правителства на ГЕРБ.

Именно ГЕРБ ни превърнали в най-бедната страна в ЕС, по думите му. Ликвидират се болници, ликвидират се училища, заяви Паргов. България трябва да се промени, по мнението му.

Снимка 353838

Източник: Пресцентър БСП

Той се обяви за повече държава в икономиката. Днес всички ние искаме достоен живот, настоя Паргов. Според него изборите чукали на вратата. Вярвам, че бъдещето на България не е обречено, сподели той и настоя за промяна. С аплаузи лидерът Корнелия Нинова бе посрещната на сцената. Днес тук сме млади и възрастни, работници и служители, подчерта тя. Води ни една идея-искаме справедливост, настоя червеният водач. Светът се е променил, по думите й.

Корпорациите трупат богатства, а хората обедняват, смята Нинова. Корпорациите купуват политици, предупреди лидерът на социалистите. Властта крепяла управлението с репресия и страх.

Нека днес да изпълним призива на президента Радев и да пуснем прожекторите, поиска Корнелия Нинова. Да осветим паралелната държава, подчерта тя и се обърна към държавния глава: "С вас сме, господин Радев".

Прожекторите светнаха отвън, защото държавният департамент казал на Бойко Борисов, че управлението му е пропито от корупция. Светнете прожекторите във вашите градове и села, призова хората Нинова. Тази светлина трябвало да тръгне по цялата страна, за да се види истината. 4 милиона души живеят с под средната заплата. Но за година има нови 60 милионера. Депутатите пък не искали да се разделят с благините си.

Каракачанов кани Нинова на бира да се разберат като българи

Каракачанов кани Нинова на бира да се разберат като българи

Да спрем с байганьовското си поведение, иска военният министър

Ние имаме нова енергия, за да продължим тази борба, подчерта Корнелия Нинова и призова : "Оставка". Българи умират по улиците, защото няма болници, опасява се тя. И в болниците умирали хора, защото нямат пари. Децата излизали неграмотни от училище. Сега властта се събуждала.

Според Нинова Бойко Борисов вече е уморен от властта. Управлението е нестабилно заради вътрешните скандали за обществени поръчки. Бойко Борисов отворил война на всичко и всички. Те ви отвориха война на вас, изтъкна соцлидерът. Управляващите виждат в народа си враг, по думите й. Искаме сигурност, високи доходи и достоен живот, настоя Нинова.

Горанов възбуждал патриотите за повече харчове

Горанов възбуждал патриотите за повече харчове

ГЕРБ убедили българите, че заслужават управлението

Тя е убедена, че може да бъде различно. Можем да се храним от българската земя, можем да се лекуваме, без да доплащаме, подчерта лидерът на БСП.

Те ни искат разделени и на колене, но ние сме изправени, отчете Нинова. Горди българи сме, смели българи сме и сме тук да ви кажем :"Оставка", обърна се тя към премиера. Отивайте си заедно със задкулисието, настоя лидерът на червените. Отивайте си, за да я има България, призова още соцводачът. Митингът на столетницата продължава с концерт.