Да се отдадеш на българската култура, образование е най-висша форма на родолюбие. Това послание отправи Корнелия Нинова на годишната среща, която столетницата организира с културните дейци.

Отдадеността на културата е надпартийна кауза. Да запазим чистотата на езика си и силата на книгата, настоя соцлидерът. Зная, че сте разочаровани от отношението към вас в последните години, сподели тя. Въпреки това разочарование, Нинова настоя хората на културата и науката да не се предават.

Процент българска музика и култура в ефира, иска Корнелия Нинова. Тя настоява да се продължи битката за културен чек, която червените не можаха да прокарат през НС.

Не може да има български учебник без Иван Вазов, каза лидерът на червените и поиска от дейците да я подкрепят в битката срещу подмяната на историята. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Светлин Русев в началото на днешната среща.

Почетен бе и рожденикът Георги Йорданов. Преди всичко и над всичко е България, сподели той. Никога не е достатъчно това, което е направено за нейния напредък, каза още рожденикът. Нека нашите сърца винаги туптят в името на лявата идея и майка България, подчерта още Йорданов.

Снимка 359266

Източник: БГНЕС